JESSE DANIEL – COUNTIN’ THE MILES

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Lightning Rod Records
Distr.: V2 Benelux

De in Austin, Texas wonende countryzanger en songschrijver Jesse Daniel is afkomstig uit Santa Cruz, Californië. Hij debuteerde in 2018 op plaat met een naar hem vernoemde album. Twee jaar later volgde een tweede plaat van de zogeheten ‘Son Of San Lorenzo’, een album dat “Rollin’ On” als titel kreeg en waarbij vijf van de elf nummers mee gecomponeerd werden door zijn liefdespartner Jodi Lyford. In onze toenmalige recensie van dat album hebben we voor Jesse Daniel een mooie carrière voorspeld in de voetsporen van artiesten als Merle Haggard en Buck Owens.

In de zomer van 2021 volgde album nummer drie “Beyond These Walls” waarop ‘The Mavericks’-frontman Raul Malo meezong bij het Tex-Mex-nummer “El Trabajador”. Vorig jaar was er ook nog het live-album “My Kind Of Country Live At The Catalyst” als voorloper van een nieuwe studioplaat. Ook op zijn recent verschenen vierde album “Countin’ The Miles” draagt partner Jodi Lyford haar steentje weer bij aan het componeren van vier van de elf tracks en op de twee songs “When Your Tomorrow’s In The Past” - een klassieke countrytearjerker - en het zachtjes rockende “Steppin’ Out” zingt ze zelfs in duetvorm mee met Jesse Daniel.

Ook gastmuzikant Ben Haggard, de 31-jarige zoon van countryster Merle Haggard, krijgt een rol als lead vocalist bij het bluesy nummer “Tomorrow’s Good Ol’ Days”. Samen met Jodi Lyford en Jon Randall levert Ben Haggard eveneens de backing vocals af bij de andere tracks op “Countin’ The Miles”. De overige instrumentalisten die in de ‘Arlyn Studios’ in Austin, Texas meewerkten aan de opname van deze door Jesse Daniel zelf geproducete plaat zijn bassist Kevin Smith, drummer Kris Schoen, gitarist John Carroll, pianist Ronnie Huckaby, pedal steel- en dobrospeler Caleb Melo, fiddlers Gene Elders en Jason Roberts en mondharmonicaspeler Ted Roddy.

Op de bijgaande video’s kunt u alvast meegenieten van de countryrockende albumopeningstrack “Comin’ Apart At The Seams” en van het daaropvolgende ‘line dance’-nummer “That’s My Kind Of Country”. Dan krijgen we de albumtiteltrack “Countin’ The Miles” en een door pedal steelklanken gekenmerkte countryballad in “Ol’ Montana”. Ook bij het nummer “Restless” blijft het bij een vrij rustig songtempo om daarna terug de meer swingende countryrocktoer op te gaan in “Lonesome Blues”, “Golden State Rambler” en de albumafsluitende uptempotrack “Cut Me Loose”. Jesse Daniel staat met dit nieuwe vierde album nog steeds borg voor het brengen van pure klassieke countrymuziek.

(valsam)